[+sluit]

Over de kaarten


Tussen 1865 en 1868 heeft Jacob Kuyper, Nederlands belangrijkste kartograaf uit de 19e eeuw, elke gemeente van Nederland in kaart gebracht. In die tijd waren de meeste plaatsen in Nederland nog zelfstandige gemeenten. In vier jaar tijd, zijn de in totaal 1200 gemeente kaarten uitgegeven in de Gemeente Atlas door Hugo Suringar te Leeuwarden. In de jaren daarna zijn er van een aantal gemeenten, waar grote wijzigingen waren (samengaan, of grote ontwikkeling) nieuwe kaarten gemaakt.

De hoge mate van detail en grote schaal maken van deze kaartjes een geliefd historisch object en de kaarten worden veel verzameld en cadeau gegeven.

De prijs van de orginele kaarten lopen zeer uiteen, afhankelijk van de populariteit en zelfzaamheid van de kaarten. Op deze website biedt Galerie Gagal reproducties van alle orginele 'Kuyper' kaarten aan. U kunt de kaarten bekijken en bestellen op de pagina van de kuyperkaarten. Van bijna alle kaarten zijn ook orginelen beschikbaar. Gagal verkoopt deze, en nog vele andere orginele kaarten, plattegronden, gezichten en prenten, via de website atlasenkaart.nl.

Naast de kaarten uit de Kuyper reeks, biedt kaartcadeau.com ook reproducties van andere historische kaarten en gravures. Voor meer informatie, zie onderaan deze pagina.


Over de kaarten

Originelen te koop

Leveringsvoorwaarden

Inlijstservice

Prijslijst

Contact

Cadeau tips

Verzoeken

Kuyperkaarten

Steden

Dieren en Planten

Anatomie, wetenschap

Betaal met

of overschijving


Specialiteit: van elke plaats een kaart

Voor maar euro heeft u al een mooie historische kaart van uw woonplaats in luxe wortelnoten lijst.
De kaart wordt gratis bij u thuis bezorgd.
Kaartcadeau heeft ruim 1200 verschillende kaarten op voorraad van elke plaats in Nederland. De kaarten geven gedetailleerd de gemeenten weer zoals die rond 1865 waren. Er staan vaak boerderijen, bruggen, buurten en perceelnamen op. De kaarten werden destijds gebruikt als referentiewerk door voornamelijk overheden. Tegenwoordig worden ze gebruikt voor historisch onderzoek en als mooie herinnering aan de wand. U kunt onze collectie hier raadplegen.
Daarnaast hebben we een groeiende collectie fraaie stadsplattegronden (altijd goed als afstudeercadeau) en ook mooie platen van dieren en planten, die goed staan in keuken of tuinkamer.

stad.jpg

Andere historische kaarten en gravures

Naast de historische kaarten uit de Kuyper reeks, biedt kaartcadeau.com ook een serie reproducties aan van kleurrijke stadsplattegronden en gravures.

Klik hier voor de selectie stadsplattegronden.

Klik hier voor de selectie platen van dieren en planten.

De bestelpagina biedt de mogelijkheid om op plaatsnaam te zoeken naar alle Kuyper. Van alle kaarten is een voorbeeld beschikbaar.


Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS © 2014 kaartcadeau.com     Privacy
Onderdeel van Galerie Gagal. Webdesign: Kruisbestuiving.